Massage Algemeen
autoreclame
Aromatherapie icm massages
Zwangerschap
Aromatherapie
Holistische therapie-coaching
Klassieke homeopathie

Massage algemeen

Massage is al een oude vorm van helende therapie alleen is het steeds minder in de belangstelling gekomen. Mensen raken van elkaar gedistangeerd en hebben niet meer de behoefte elkaar aan te raken, hoewel iedereen dit nodig heeft.. In de vroegere tijden werd aanraken als heel normaal beschouwd. Massage is veel meer dan alleen maar het masseren van de huid en spieren. Massage omvat een heel genezingsproces die we door een holistische kijk kunnen delen in lichaam, ziel en geest. Eigenlijk ben je op meerdere vlakken tegelijk aan het werk. Continu worden er prikkels aan de zenuwen gegeven om weer een proces in werking te zetten, zowel op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

Massage zorgt ervoor dat het lymfesysteem en de bloedsomloop wordt gestimuleerd en beïnvloed de stofwisseling en de vochthuishoudiing. Daarnaast heeft massage een pijnverminderende werking, invloed op ontschilfering van de huid, invloed op spanning van weefsel, spieren en organen en invloed op de lichaamstemperatuur.


We kennen verschillende mechanische effecten van massage:

*  door wrijving wordt warmte opgewekt

*  door wrijving wordt de huid ontschilfert

*  door uitoefenen van druk wordt weefsel losgemaaktt

*  druktechnieken om oedeem te voorkomen

*  stimulering van vocht in het lichaam door wrijving en druk


Na een massage kunnen er bepaalde reacties opkomen waar men even rekening mee moet houden:

*  een versnelling van de afvalverwerkingsprocessen (meer plassen)

*  beter slapen

*  onbewuste psychische processen worden opgeroepen (dromen)

*  korte herselperiode na de massage

*  emotionele uitingen


Belangrijk na een massage is om goed te drinken, water of thee. De afvalstoffen zijn gestimuleerd om afgevoerd te worden en door drinken kunnen deze via de urine meegenomen worden. Goed drinken is erg belangrijk, niet alleen na een massage maar ook de dag door. Goed drinken zorgt ervoor dat je lichaam contstant gespoed wordt en zo een reinigende werking heeft.