Celzouttherapie

Wat is celzouttherapie?

 

In de praktijk wordt gebruik gemaakt van de celzoutherapie. Dit kan dmv gelaatsdiagnostiek maar ook door een anamnese waarin uw klachten besproken worden. Een tekort aan bepaalde celzouten geeft lichamelijke of geestelijke klachten. Door het gebruik van celzouten, ontgiften en bouwen cellen weer op. Een tekort kan ontstaan door stress, maatschappelijke verantwoordelijkheden, problemem, etc.

Celzouten zijn biochemische zouten. Wat zijn biochemische zouten? Het zijn mineralen die in ons lichaam verantwoordelijk zijn voor bepaalde processen en die zich van nature in ons lichaam bevinden .

Door gebrek aan minerale zouten vind er een remming van de celstofwisseling plaats. Ontdekkers van deze therapie zijn Prof Virchow over de menselijke cellen en Fysioloog Jacob Moleschott die ontdekte dat "opbouw en levensvatbaarheid van de organen door anorganische bestanddelen bepaald worden" dit wil zeggen dat door ontbrekende minerale zouten ziekten en gezondheidsklachten veroorzaakt worden. Hierna kwam Dr Med. Wilhelm Schüssler die de grondlegger is van de celzouttherapie. Dr Schüssler ontdekte dat als hij het lichaam van iemand, die zojuist was gestorven, cremeerde en daarna de as analyseerde, er 12 zoutverbindingen in voorkwamen; de 12 celzouten. Hij ontdekte ook dat als iemand overleden was en voordien leed aan een gezondheidsprobleem, er een of meer celzouten in de as ontbraken of nauwelijks aanwezig waren.

 

Het principe van de celzouttherapie;"als de lever en de nieren door overbelasting, frequente stress, enz hun regulerende functie niet meer volledig kunnen uitvoeren, ontstaat in de ruimtes buiten de cel een voedingssamenstelling, waarin de anorganische stoffen niet meer in de juiste verhoudingen voorhanden zijn" (bron: het wezen van ziekten, Virchow)

 

Door middel van gelaatsdiagnose kunnen zouttekorten herkent worden bijv bepaalde verdikkingen van de huid kunnen een tekort aan Kalium Chloratum zijn of bleke plekken op kraakbeen van het oor of boven de ogen kan een tekort zijn aan Calcium Fluoratum of bijv overhangende oogleden door uitputting kan een tekort zijn aan Calcium Carbonicum en zo zijn er nog een heleboel kenmerken.