Ontspannende behandelingen
autoreclame
Aromatherapie icm massages
Zwangerschap
Aromatherapie
Holistische therapie-coaching
Klassieke homeopathie

Ontspannende behandelingen

Een ontspanningsmassage wordt gegeven om tot rust te komen of om stress de baas te kunnen zijn. Het is een stukje werken aan jezelf door ruimte te creeëren om even helemaal tot jezelf te komen. De massage op zich beïnvloed de bloedsomloop en het lymfesysteem. Deze algemene werking: het afvoeren van afvalstoffen geeft lichamelijk rust aan de organen maar mentaal geeft een massage rust in het denken en ontspanning.


De klassieke manuele massage


De massage met handgrepen als effleurages (strijkingen) en petrisages (knedingen) in combinatie, geven een ontspannend en rustgevend gevoel. Het vermindert stress en stimuleert het zelfregulerende vermogen om tot jezelf te komen. Deze massage wordt gecombineerd met etherische oliën die samen met u worden uitgezocht. De olie wordt warm verwerkt op uw huid om zo een ontspannend effect te bewerkstelligen.
Hot & coldstone massage


De massage zegt het al; masseren met hete en koude stenen. Het is meer dan alleen maar stenen opleggen. Met Hot & cold stone massage masseer je met de stenen. De hete stenen komen uit vulkanisch gebied dus met het hoofdbestanddeel: lava waardoor het hitte goed vast kan houden. Doordat ze lang heet blijven hebben de stenen het vermogen de hitte diep in de huid in te brengen ca 4 cm waar het kan werken op pijnklachten of een algemeen weldadig gevoel geven. De koude stenen zijn van het materiaal marmer en deze houden dus goed de koude vast. Een combinatie van deze twee tegenpolen geeft vitaliteit. Het zorgt ervoor dat je je fit voelt en tegelijkertijd ontspannend. 
Kruidenstempelmassage


De werking is bijzonder. Lichamelijk heeft het een helende werking op spierklachten, lage rugklachten, schouderklachten en mentaal werkt het aan een optimaal ontspanningseffect. Er wordt gewerkt met gevulde kruidenbuidels (stempels) die verhit worden. Door de hitte komen etherische oliën uit de kruiden vrij die zo met de huid in aanraking komen. De etherische oliën die gebruikt worden voor de massage zijn patchoelie en lemongrass.
Indiase hoofdmassage


een massage gericht op spanningen in het hoofd, hoofdpijnen, druk door mentale arbeid. Tevens wordt de nek en schouders behandeld. Deze massage heeft een antistress en antidepressief effect en brengt een Oosters tintje met zich mee. Etherische oliën bij deze massage gebruikt worden zijn patchoelie en sandelhout.
Oorkaarstherapie


Het gebruik van oorkaarsen is van oorsprong een oeroude traditie. Het fenomeen dat deze bijzondere kaarsen het oor stimuleren om prikkels door te geven aan de hersenen om van daaruit te werken is ale en bijzonderheid op zich.


De werking:

het oor wordt eerst voorbehandeld met een lichte drukpunt massage over de oorschelp. Dit is om de acupressuur punten te activeren. Zo worden er al processen in het lichaam geactiveerd. Na de massage wordt de kaars aangestoken en voorzichtig in het oor geplaatst. de kaars is van katoen met bijenwas en geeft geen brandwonden. De kaars brand op een speciale manier op  zodat er geen as vanaf kan vallen. Dit branden geeft een knisperend, licht hypnotisch effect waardoor de ontvanger totaal ontspant. Door het filtertje dat in de oorkaars zit, krijg je een bepaalde druk en trek die de oor zenuw met zijn receptoren oppikt en doorgeeft aan de hersenen. Hier kunnen processen in gang gezet worden die de klachten kunnen aanpakken.


Klachten die met oorkaarstherapie behandeld kunnen worden zijn:

- hoofdpijn

- bijholteontsteking

- griep

- verkoudheid

- spanningen

- stress

- nervositeit


Oorkaarstherapie mag niet gebruikt worden bij geperforeerd trommelvlies, epilepsie en oorontsteking.
Reiki


Alles om ons heen is energie, de mensen, dieren planten, stenen, bloemen, bomen, de aarde. We zijn ervan omringd. Het werken met reiki is werken met de universele energie. In India noemen ze deze levensenergie; prana, in China; chi en in Japan; ki.

Reiki is geen wondermiddel voor allerlei ziekten maar een zienswijze hoe je met bepaalde dingen omgaat in je leven.

Reiki is niet beter dan allopathie, fysiotherapie, homeopathie enz. het is een complementaire behandeling bij al deze vormen van genezing.

De behandelingen bij Aromavitaal hebben allemaal op hun eigenwijze een vorm van reiki in zich.

Voor een complete reiki behandeling verwijs ik u door naar een reiki master.


Ga verder met therapeutische behandelingen


Ga verder terug naar lichaamstherapie